17 Aralık 2012 Pazartesi

Yeni Eğitimlerimiz Başlıyor!! Eğitimci ve Ebeveynler için Çocukların Duygusal ve Sosyal Zekalarını Desteklemeye Yönelik Programlar

Çocukların sosyal-duygusal gelişimlerini desteklemeye yönelik yeni eğitim programlarımız başlıyor!
Ebeveynlere yönelik bir seminer ve bir atölye çalışmamız var. Sınıf öğretmenleri için hazırlanan 3 haftalık atölye çalışmasının yanısıra, okul yöneticileri için bir seminerimiz ve tüm okul çalışanlarına yönelik de bir sunumumuz hazır...

 Daha ayrıntılı bilgi almak için İkinci Adım ekibine ulaşabilirsiniz: 0 216 384 59 22
                                                                                                          bilgi@ikinciadim.org

 Ebeveynlere Yönelik Programlar
A.      Geniş Katılımlı Seminer
“Yaşam Boyu Destek Ünitesi: Çocukların Sosyal-Duygusal Gelişimlerinde Ebeveynlerin Rolü
Ve
Pratik Uygulamalar”
İçerik: Bu seminerde çocuklarının sosyal-duygusal becerilerini hangi ebeveynlik yaklaşımları ile destekleyebileceklerinin üzerinde durulacaktır. Pratik uygulamalar ve örnekler ile anne-baba-çocuk(lar) arasındaki iletişim ve ilişkinin sosyal-duygusal gelişim öğeleri üzerinden nasıl pekiştirileceği anlatılacaktır.
Süre: 2 saat.

B.      5 Haftalık Atölye Çalışması
Bu atölye çalışması sosyal-duygusal gelişim alanına ilgi duyan, hem kendisi hem de ailesi için uygun yaklaşımları öğrenmek isteyen ebeveynler için hazırlanmıştır.
İçerik:
1.       Hafta: “Biz kimiz?”: Ailede yer alan tüm bireylerin sosyal duygusal özelliklerinin anlaşılması, ebeveynlerin kendi ebeveynlik stillerini belirlemeleri ve her ailenin kendi için en uygun modeli çıkarması.
2.       Hafta: “Bir kere de peki annecim de!”: Sosyal duygusal gelişimi destekleyen ebeveynlik anlayışının ev içi düzen ve disiplin ile uyumlu hale getirilmesi.
3.       Hafta: “Dediğimi yap, yaptığımı yapma..”: Çocukların sosyal-duygusal becerilerini destekleyen 10 temel öneri ve pratik uygulamalar.
4.       Hafta: “Ebeveyn olmadan önce muhteşem bir ebeveyndim!”: Ebeveynlik becerileri sergileme ile aile olma yolundaki pürüzler ve şimdiye kadar öğrendiklerimiz ile bu pürüzlerin üstesinden gelme.
5.       Hafta: “Peki ya benim içimdeki çocuk?”: Anne babaların kendi iç dünyaları ve sosyal-duygusal gelişimlerini nasıl sürdürebileceklerine dair ipuçları.
Süre: Oturumlar 75 dakika sürecektir. Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.

A.      Öğretmenlere yönelik 3 haftalık atölye çalışması
 
“Çocuk Kalbinin İlk Tanrı/Tanrıçaları: Öğretmenler”
Çocukların Sosyal-Duygusal Gelişimlerinde Eğitimcilerin Rolü ve
 Eğitimcilerin Kendi Duygusal Zekalarına Yönelik Pratik Uygulamalar

Öğretmenlerin çocukların hayatlarında alternatifi olmayan rolleri onların sosyal-duygusal gelişimlerinin de nasıl olacağını belirliyor. Sadece gerekli becerileri bilgiye dayanarak değil, model olma yoluyla da çocuklara öğreten öğretmenlerin kendi duygusal zekalarını nasıl kullanacakları ve nasıl zenginleştirecekleri bu atölye çalışmasında ele alınıyor.

İçerik:
1.       Hafta: “Duygusal Zekayı Yakından Tanımak”: İlk hafta duygusal zeka kavramının içeriği, anlamı üzerinde durulacak, duygusal zekaya ait özellikler nörolojik yaklaşımlarla bir bütün halinde ele alınacaktır.
2.       Hafta: “Bir Duygusal Zeka Yolculuğu Olarak Öğretmenlik Mesleği”: İkinci hafta öğretmenliğin mesleki anlamda duygusal zeka ile olan yakın ilişkisi incelenecektir. Bu hafta öğretmenlerin de kendi duygusal zekalarını nasıl daha etkin kullanabileceklerinin üzerinde durulacaktır.
3.       Hafta: “Sınıfımda Neler Yapabilirim?”:  Atölye çalışmasının son haftasında ise öğretmenler sınıflarında uygulamak üzere duygusal zekayı destekleyici etkinlikler ile sınıf iklimini nasıl olumlu yönde etkileyebileceklerini öğreneceklerdir.
Süre: Oturumlar 75 dakika sürecektir.
     
          B.      Eğitim kurumu yönetici ve idarecilerine yönelik seminer
“Pozitif Okul İklimi”
Okul Yönetiminde ve Okul İkliminde Sosyal - Duygusal Zekanın Yansımaları
 
Okul yöneticileri ve idarecileri bilgilendirmeyi hedefleyen bu seminer ile okul ikliminde sosyal-duygusal zekanın önemi ve çocukların akademik ve yaşam başarılarına olan katkısı üzerinde durulacaktır.     
 Süre: 60 dakika.
   
             C.      Tüm okul çalışanlarına yönelik sunum

“Günaydın!”
Okuldaki herkesin bir duygusal zekası var!
 
Okulda görevli tüm personele yönelik bu sunumda sosyal-duygusal zeka hakkında kısa bir bilgilendirmenin ardından okulda görevli personelin pozitif okul iklimini nasıl destekleyebilecekleri konusunda alıştırmalara yer verilecektir.
Süre: 60 dakika


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder